Hervormde gemeente
Stad aan 't Haringvliet
TOP
Jeugdwerk
Jezus zegt op een keer tegen zijn discipelen "laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet". Op diverse plaatsen in de Bijbel blijkt Jezus speciale aandacht voor de kinderen, de jongeren. In navolging van Hem willen we als gemeente ook een thuis zijn voor jongeren.
Jij bent welkom. God heeft een geweldige boodschap voor je, Hij wil bij je zijn in je leven. Hij roept je daarom op om Hem te volgen, om je leven in Zijn hand te leggen en te vertrouwen op Jezus die ons liet zien wie God is. En...die Zijn leven gaf, zodat het weer goed kan komen tussen jou en God.
In het jeugdwerk zijn we met dat geweldige wonder, want dat is het, bezig. We kijken naar wat Jezus dan precies deed, waarom dat nodig was, wat God nu eigenlijk van je vraagt, maar vooral: wat Hij allemaal wil geven! Kijk op deze site rond en zie wat er in de gemeente allemaal te doen is voor jou!
Kinderen

Voor de kinderen is er in onze gemeente van alles te doen. Op zondagmiddag is er de zondagsschool en op donderdagavond is er meisjesclub en jongensclub. Op deze pagina alle informatie die je nodig hebt. We hopen je snel te mogen ontmoeten bij een van onze activiteiten.

Zondagsschool
De zondagsschool is er gedurende het winterseizoen iedere zondag tussen 15:00u en 16:00u voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met de middelbare school. De zondagsschool komt vanaf september weer bij elkaar.

Zondagsschoolteam:
Willeke van Gurp (0187-611470)
Colinda Strijdhorst


Kids Club Stad
in samenwerking met de Gereformeerde Ichthuskerk

Iedere donderdagavond is er club voor alle jongens en meisjes van groep 3 t/m groep 8.
Iedereen is van harte welkom!
We komen om 18.45uur bij elkaar in de Ark (aan de Nieuwstraat) en sluiten de avond om 20.00uur weer af.
De kosten bedragen 0,50 per kind per avond, om zo de onkosten te kunnen drukken.
Tijdens de avond krijgen de kinderen wat te eten en te drinken.


De leiding:
Antoinette Braber (Zeedijk 3, tel. 612601)
Joline van Gurp (Vrouwtjesweg 49, tel. 846549)
Sandra Molenaar (Vrouwtjesweg 90, tel. 489965)
Jeanet van Rossum (Lieve vrouwepoldersedijk 2a, 611984)
Margreet van Seters (Nieuwstraat 38, tel. 611414)
Peter Vogelaar (Oostmoerse scheidweg 4, tel. 612338)

Catechisatie
Leren wie God voor jou wil zijn en wie jij voor Hem mag zijn. Het gaat erom welke keuzes je in je leven maakt. God is je Schepper. Niemand minder dan de Heere heeft jou lief! Wat is jouw antwoord op zoveel liefde? De catechisatie wordt gegeven op maandagavond bij de Hervormde Gemeente in Middelharnis. 
Ds. M. J.  Middelkoop van de Hervormde Gemeente Middelharnis geeft de catechisaties.
De jongste groep van 18.30 uur tot 19.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
De oudere groep (14-16 jaar)  van 19.30 uur tot 20.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
De oudste groep (16+) van 20.30 tot 21.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
Tienerclub
Je zit vol vragen. Over het leven. Over de kerk. Over God. Op de tienerclub hebben we het daar allemaal over. We praten met elkaar over wat ons bezighoudt en samen ontdekken we in de Bijbel en in het gesprek met elkaar wie de Heere God is, wat het nut is van dit leven, waarom we naar de kerk gaan en vooral: waarom het zo belangrijk is dat we ons leven toevertrouwen aan onze Schepper. Daarnaast doen we ook nog heel veel ontspannende en leuke dingen. Heb je dus zin in een leuke vrijdagavond? Dan is de tienerclub echt iets voor jou!

Team:
Jeanette Braber 0187-612532
Gerrit van Rossum 0187-611984
Jan Strijdhorst 0187-611984

Informatie:
Waar? De Ark
Wanneer? Zaterdagavond om de drie weken om 20:00u
Voor wie? Jongens en meisjes van 12-16 jaar
Contactpersoon: Jeanette Braber 0187-612532

Jeugdvereniging
En keer per drie weken komt de jeugdvereniging op zondagochtend bij elkaar om 19.45 uur in de Hoeksteen in Middelharnis
Voor alle jongeren van 15-23 jaar.
Contactpersoon: Martin Hobbel Tel. 06-51163826

Belijdeniscatechisatie  Belijdeniscatechisatie is in overleg met ds. Catsburg.                                                                                                                                                                                                                                                                   

Kidsclub info
Beste gemeente,
Wat hebben we zoal gehoord en gedaan in november op de club.
Nou we hebben in november veel gehoord over Gideon, want op 2  november is het thema: Lef hebben! Hebben wij lef? Durven we ons geblinddoekt, door iemand anders door een volle ruimte te laten leiden? Of durven we ons te laten dragen door vier andere mensen.  Veel kinderen hadden hier het lef voor. Maar zouden wij ook, net als Gideon, precies durven doen wat de Heere aan ons vraagt? Want Gideon kreeg een opdracht die heel gevaarlijk is: de afgodendienst stopzetten. De hele stad zal woedend zijn. Gideon durft eigenlijk niet, maar toch doet hij wat God vraagt. Dat kan hem veel kosten, maar toch doet hij het. Gideon heeft het lef om te kiezen voor God!
De schoenendozen die we de vorige avond versierd hebben gaan we vanavond vullen. Alle kinderen hadden we wat spullen van thuis meegenomen waar andere kinderen weer heel blij mee zullen zijn.
Een week later horen we hoe Gideon erg onzeker is en God om antwoord vraagt. Hij legt een vacht buiten en vraagt God om de dauw op het land te laten zijn en de vacht droog te laten, zodat hij zeker zal weten dat hij Gods plan goed begrepen heeft. En hierna vraagt Gideon het nogmaals, maar nu andersom, het land droog en de vacht nat van de dauw. God neemt Gideon en zijn vragen serieus en geeft hem antwoord. 
Vanavond krijgen alle kinderen een toverkrasblaadje, hierop kunnen ze iets moois /liefs schrijven/tekenen voor iemand die ze lief vinden.
Het laatste thema over Gideon heet: Ga ervoor! 
Gideon moet met een steeds kleiner leger een grote opdracht volbrengen. God wil een wonder verrichten door Gideon te laten winnen van het massale leger van de Midianieten op een manier die onmogelijk lijkt. Zo moet duidelijk zijn dat ze de verlossing niet aan Gideon, maar aan God Zelf te danken hebben. Gideon wordt weer bang, maar God bevestigt hem opnieuw. En dan moet Gideon in actie komen om het wonder in gang te zetten.
De volgende dag hebben de kinderen van groep 6, 7 en 8 meegedaan aan Sirkelslag. Dit was voor het eerst, maar is erg leuk geweest!
We horen een week later over het thema: Liefde is… luisteren
Maria heeft Jezus lief door naar Zijn woorden te luisteren en te genieten van het samenzijn met Hem. (Mooi: hier zien we dat liefde dus ook ontvangen is!) Dit in tegenstelling tot Martha, die dacht dat ze van alles moest doen, maar niet de tijd nam om naar Jezus te luisteren. Zoek eerst het Koninkrijk van God!
Vanavond wordt er aan de vogeltjes gedacht. Een aantal kinderen schildert en schroeft om een mooi vogelhuis in elkaar te maken. En andere kinderen zijn druk met het rijgen van pinda’s. Deze worden dan aan een bloempotje met een gezellig bloemetje vast gemaakt, zodat de tuin wat opfleurt en de vogels ook nog een lekkere versnapering hebben.
De laatste avond van november vierden we het Sinterklaasfeest en hadden alle kinderen weer hun best gedaan om wat leuks voor een ander te kopen en er een mooi gedicht bij te schrijven.

Namens Kids Club Stad,
Margreet van Seters