Jeugdwerk
Jezus zegt op een keer tegen zijn discipelen "laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet". Op diverse plaatsen in de Bijbel blijkt Jezus speciale aandacht voor de kinderen, de jongeren. In navolging van Hem willen we als gemeente ook een thuis zijn voor jongeren.
Jij bent welkom. God heeft een geweldige boodschap voor je, Hij wil bij je zijn in je leven. Hij roept je daarom op om Hem te volgen, om je leven in Zijn hand te leggen en te vertrouwen op Jezus die ons liet zien wie God is. En...die Zijn leven gaf, zodat het weer goed kan komen tussen jou en God.
In het jeugdwerk zijn we met dat geweldige wonder, want dat is het, bezig. We kijken naar wat Jezus dan precies deed, waarom dat nodig was, wat God nu eigenlijk van je vraagt, maar vooral: wat Hij allemaal wil geven! Kijk op deze site rond en zie wat er in de gemeente allemaal te doen is voor jou!
Kinderen

Voor de kinderen is er in onze gemeente van alles te doen. Op zondagmiddag is er de zondagsschool en op donderdagavond is er meisjesclub en jongensclub. Op deze pagina alle informatie die je nodig hebt. We hopen je snel te mogen ontmoeten bij een van onze activiteiten.

Zondagsschool
De zondagsschool is er gedurende het winterseizoen iedere zondag tussen 15:00u en 16:00u voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met de middelbare school. De zondagsschool komt vanaf september weer bij elkaar.

Zondagsschoolteam:
Willeke van Gurp (0187-611470)
Colinda Strijdhorst

Kids Club Stad
in samenwerking met de Gereformeerde Ichthuskerk

Iedere donderdagavond is er club voor alle jongens en meisjes van groep 3 t/m groep 8.
Iedereen is van harte welkom!
We komen om 18.45uur bij elkaar in de Ark (aan de Nieuwstraat) en sluiten de avond om 20.00uur weer af.
De kosten bedragen 0,50 per kind per avond, om zo de onkosten te kunnen drukken.
Tijdens de avond krijgen de kinderen wat te eten en te drinken.

De leiding:
Antoinette Braber (Zeedijk 3, tel. 612601)
Joline van Gurp (Vrouwtjesweg 49, tel. 846549)
Sandra Molenaar (Vrouwtjesweg 90, tel. 489965)
Jeanet van Rossum (Lieve vrouwepoldersedijk 2a, 611984)
Margreet van Seters (Nieuwstraat 38, tel. 611414)
Peter Vogelaar (Oostmoerse scheidweg 4, tel. 612338)

Catechisatie
Leren wie God voor jou wil zijn en wie jij voor Hem mag zijn. Het gaat erom welke keuzes je in je leven maakt. God is je Schepper. Niemand minder dan de Heere heeft jou lief! Wat is jouw antwoord op zoveel liefde? De catechisatie wordt gegeven op maandagavond bij de Hervormde Gemeente in Middelharnis.
Ds. M. J.  Middelkoop van de Hervormde Gemeente Middelharnis geeft de catechisaties.
De jongste groep van 18.30 uur tot 19.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
De oudere groep (14-16 jaar)  van 19.30 uur tot 20.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
De oudste groep (16+) van 20.30 tot 21.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
Tienerclub
Je zit vol vragen. Over het leven. Over de kerk. Over God. Op de tienerclub hebben we het daar allemaal over. We praten met elkaar over wat ons bezighoudt en samen ontdekken we in de Bijbel en in het gesprek met elkaar wie de Heere God is, wat het nut is van dit leven, waarom we naar de kerk gaan en vooral: waarom het zo belangrijk is dat we ons leven toevertrouwen aan onze Schepper. Daarnaast doen we ook nog heel veel ontspannende en leuke dingen. Heb je dus zin in een leuke vrijdagavond? Dan is de tienerclub echt iets voor jou!

Team:
Jeanette Braber 0187-612532
Gerrit van Rossum 0187-611984
Jan Strijdhorst 0187-611984

Informatie:
Waar? De Ark
Wanneer? Zaterdagavond om de drie weken om 20:00u
Voor wie? Jongens en meisjes van 12-16 jaar
Contactpersoon: Jeanette Braber 0187-612532

Jeugdvereniging
En keer per drie weken komt de jeugdvereniging op zondagochtend bij elkaar om 19.45 uur in de Hoeksteen in Middelharnis
Voor alle jongeren van 15-23 jaar.
Contactpersoon: Martin Hobbel Tel. 06-51163826

Belijdeniscatechisatie  Belijdeniscatechisatie is in overleg met ds. Catsburg.

Kidsclub info
Kids Club Stad
We blikken nog even terug op 2017, want we zijn de laatste keer ons verslag gestopt in november.
Op 7 december gingen we weer even verder met ons thema Liefde is…doen!
Deze avond gaat het verhaal over Dorkas (Handelingen 9: 36-42)

Dorkas is een leerling van Jezus. Na haar dood laten mensen merken hoeveel zij voor hen heeft betekend door haar daden, naaiwerk en gulle gaven. Zij was bijzonder en onmisbaar voor hen. Petrus wekt Dorkas op uit de dood en daardoor komen velen tot geloof. God gebruikt voor de verbreiding van het Evangelie een vrouw die door haar daden haar liefde tot Jezus laat zien!
Deze avond wordt er verder geknutseld aan de bloempotjes, pindakettingen, vogelhuisjes of er worden dennenappels groen geschilderd als een soort kerstboompje.

Op 14 december vieren we al een beetje kerstfeest op de club. We horen een mooie kerstverhaal en daarna versieren we cakejes die we ook lekker mogen opsmikkelen of mee naar huis kunnen nemen.

En dan hebben we drie weken kerstvakantie om vervolgens op donderdag 11 januari 2018 weer van start te gaan.
We beginnen met een nieuw thema ‘Open je ogen’.
En deze eerste avond horen we hoe Jezus de ogen opent van de blinde man bij de poort (Johannes 9)
Alleen door Jezus Zelf wordt de blinde man genezen van zijn blindheid. Hij krijgt letterlijk het licht in zijn ogen terug en kan weer zien. Maar, hij ziet nu ook Wie Jezus is. Als Jezus ogen opent, zien wij pas echt Wie Hij is en krijgen wij ook oog voor andere mensen. Dat kan alleen door Zijn Geest en Zijn Licht.
Om rustig op te starten na de vakantie spelen we het spannende spel Weerwolven. En deze avond werden de weerwolven op tijd ontmaskerd door de gewone burgers!

Namens Kids Club Stad,
Margreet van Seters