Hervormde gemeente
Stad aan 't Haringvliet
TOP
Jeugdwerk
Jezus zegt op een keer tegen zijn discipelen "laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet". Op diverse plaatsen in de Bijbel blijkt Jezus speciale aandacht voor de kinderen, de jongeren. In navolging van Hem willen we als gemeente ook een thuis zijn voor jongeren.
Jij bent welkom. God heeft een geweldige boodschap voor je, Hij wil bij je zijn in je leven. Hij roept je daarom op om Hem te volgen, om je leven in Zijn hand te leggen en te vertrouwen op Jezus die ons liet zien wie God is. En...die Zijn leven gaf, zodat het weer goed kan komen tussen jou en God.
In het jeugdwerk zijn we met dat geweldige wonder, want dat is het, bezig. We kijken naar wat Jezus dan precies deed, waarom dat nodig was, wat God nu eigenlijk van je vraagt, maar vooral: wat Hij allemaal wil geven! Kijk op deze site rond en zie wat er in de gemeente allemaal te doen is voor jou!
Kinderen

Voor de kinderen is er in onze gemeente van alles te doen. Op zondagmiddag is er de zondagsschool en op donderdagavond is er meisjesclub en jongensclub. Op deze pagina alle informatie die je nodig hebt. We hopen je snel te mogen ontmoeten bij een van onze activiteiten.

Zondagsschool
De zondagsschool is er gedurende het winterseizoen iedere zondag tussen 15:00u en 16:00u voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met de middelbare school. De zondagsschool komt vanaf september weer bij elkaar.

Zondagsschoolteam:
Willeke van Gurp (0187-611470)
Colinda Strijdhorst


Kids Club Stad
in samenwerking met de Gereformeerde Ichthuskerk

Iedere donderdagavond is er club voor alle jongens en meisjes van groep 3 t/m groep 8.
Iedereen is van harte welkom!
We komen om 18.45uur bij elkaar in de Ark (aan de Nieuwstraat) en sluiten de avond om 20.00uur weer af.
De kosten bedragen 0,50 per kind per avond, om zo de onkosten te kunnen drukken.
Tijdens de avond krijgen de kinderen wat te eten en te drinken.


De leiding:
Antoinette Braber (Zeedijk 3, tel. 612601)
Joline van Gurp (Vrouwtjesweg 49, tel. 846549)
Sandra Molenaar (Vrouwtjesweg 90, tel. 489965)
Jeanet van Rossum (Lieve vrouwepoldersedijk 2a, 611984)
Margreet van Seters (Nieuwstraat 38, tel. 611414)
Peter Vogelaar (Oostmoerse scheidweg 4, tel. 612338)

Catechisatie
Leren wie God voor jou wil zijn en wie jij voor Hem mag zijn. Het gaat erom welke keuzes je in je leven maakt. God is je Schepper. Niemand minder dan de Heere heeft jou lief! Wat is jouw antwoord op zoveel liefde? De catechisatie wordt gegeven op maandagavond bij de Hervormde Gemeente in Middelharnis. 
Ds. M. J.  Middelkoop van de Hervormde Gemeente Middelharnis geeft de catechisaties.
De jongste groep van 18.30 uur tot 19.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
De oudere groep (14-16 jaar)  van 19.30 uur tot 20.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
De oudste groep (16+) van 20.30 tot 21.15 uur in het Jeugdhonk in Middelharnis.
Tienerclub
Je zit vol vragen. Over het leven. Over de kerk. Over God. Op de tienerclub hebben we het daar allemaal over. We praten met elkaar over wat ons bezighoudt en samen ontdekken we in de Bijbel en in het gesprek met elkaar wie de Heere God is, wat het nut is van dit leven, waarom we naar de kerk gaan en vooral: waarom het zo belangrijk is dat we ons leven toevertrouwen aan onze Schepper. Daarnaast doen we ook nog heel veel ontspannende en leuke dingen. Heb je dus zin in een leuke vrijdagavond? Dan is de tienerclub echt iets voor jou!

Team:
Jeanette Braber 0187-612532
Gerrit van Rossum 0187-611984
Jan Strijdhorst 0187-611984

Informatie:
Waar? De Ark
Wanneer? Zaterdagavond om de drie weken om 20:00u
Voor wie? Jongens en meisjes van 12-16 jaar
Contactpersoon: Jeanette Braber 0187-612532

Jeugdvereniging
En keer per drie weken komt de jeugdvereniging op zondagochtend bij elkaar om 19.45 uur in de Hoeksteen in Middelharnis
Voor alle jongeren van 15-23 jaar.
Contactpersoon: Martin Hobbel Tel. 06-51163826

Belijdeniscatechisatie  Belijdeniscatechisatie is in overleg met ds. Catsburg.                                                                                                                                                                                                                                                                   

Kids club Stad,

Het seizoen is werkelijk weer omgevlogen en dus is dit voorlopig al weer het laatste verslag van Kids Club Stad.
Nadat we op 9 februari pinda's hebben geregen om daar de vogels nog mee te verwennen in de tuinen. Luisteren we op 16 februari naar het thema: "Hoera, ik besta!". Dit heeft betrekking op Psalm 139 "Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben" . God is onmetelijk groot en tegelijkertijd zo dichtbij en betrokken op mijn leven. Al vanaf het allereerste begin kent Hij mij en zorgt Hij voor mij. Dat is het waard om te vieren. We mogen n voor n in de kring staan en krijgen dan complimenten van de andere kinderen. Hierna gaan we naar boven en beschilderen we kleine canvas doeken. We plakken hier eerst schilderstape op, wat we na het drogen van de verf er weer afhalen, zodat er hele strakke witte lijnen op het doek komen.
Op 23 maart denken we na over de zondag. De kerntekst deze avond is: 'De sabbat is gemaakt om de mens, niet de mens om de sabbat.' De sabbat is bedoelt als rust- n feestdag. Het is een feest dat we op deze dag dicht bij God en bij elkaar zijn. Hierna gaan we weer creatief aan de slag met klei, kraaltjes, kurken en pasta.
Na de voorjaarsvakantie gaan we op 9 maart aan de slag met het thema: 'Vieren dat God vergeeft'. We leren wat de Grote Verzoendag inhoudt en dat God Zich met ons wil verzoenen. Ook leggen we de link tussen Grote Verzoendag en Goede Vrijdag. Wij mogen ook weten dat de zonden die we belijden door God vergeven worden. Na vakantie spelen we met een wat kleinere groep Weerwolven, dit blijft nou eenmaal een spannend spel.
En dan is het op 16 maart al weer de laatste echte clubavond. Het thema is: 'Pasen, feest van een nieuw begin!'Soms worden we door God stilgezet. Zo zette Hij ook Maria stil toen ze bij het graf kwam en de Heere daar niet meer was. Nadat Jezus haar naam noemt herkent ze Hem en draait zich om, waardoor er een nieuw begin voor haar mogelijk is. Zo mag Pasen, door de opstanding van Jezus ook voor ons een feest zijn van een nieuw begin! En we mogen deze boodschap ook weer doorgeven aan de mensen die dit nog niet gehoord hebben. Vanavond weer een aantal spelletjes gedaan, onder andere levend boter, kaas en eieren. We hadden een feestelijk versierde groep met kinderen en een team met niet versierde kinderen. Ze probeerde om drie op een rij te vormen door om de beurt op een stoel te gaan zitten.
En met het naderen van de zomertijd gaan we het clubseizoen weer afsluiten zodat alle kinderen weer lekker buiten kunnen spelen. Op donderdag 23 maart verzamelen we daarom al om 16.00 uur bij de Ark. We gaan gezellig met elkaar naar de Staver om daar te bowlen. De groep wordt in drien gedeeld en op elke baan is er natuurlijk een kampioen die met de eeuwige roem naar huis gaat. In de jongensbaan is dit met 115 punten Xander Bakker. Op de 2e baan eindigen Lyanne v.d. Linden en Wendy Bakelaar op een gedeelde eerste plaats met 93 punten. En op baan drie hebben Lotte Roeland en Julia v.d. Hoog een gedeelde eerste plaats met elk 77 punten. Deze groep was iets groter, waardoor deze meiden maar negen beurten konden gooien. Na deze inspanning is het ook weer tijd voor ontspanning en eten we met elkaar frietjes met een snackje en een ijsje als toetje.
De foto's van deze avond zijn wat donker en dus niet geschikt voor de kerkblaadjes, maar zullen (binnenkort) wel te zien zijn op de website http://www.hervormdstad.nl/Jeugdwerk
Jeanet van Rossum heeft aangegeven dat ze stopt als clubleiding omdat het allemaal wel wat druk is de laatste tijd. Maar in geval van nood mogen we haar altijd vragen om te helpen. We hebben haar, met een klein clubje, thuis bedankt met een leuk lentestuk en een kaart met al onze namen erop. Jeanet nogmaals heel hartelijk bedankt voor je 10 jaar trouwe inzet!
Mocht er iemand zijn die denkt: "Clubleiding, dat lijkt me leuk om te doen!".  Dat houdt in dat je minstens 1x in de zes weken aanwezig bent om het Bijbelverhaal voor te bereiden aan de hand van de HGJB- methode. En de kinderen een beetje helpt bij het knutselen. Schroom dan vooral niet, laat het iemand van de leiding weten en we houden je op de hoogte voor het nieuwe seizoen.
Het was weer een reuze gezellig seizoen en we willen dan ook alle kinderen bedanken die (bijna) iedere week kwamen en ook alle leiding (Antoinette Braber, Sandra Molenaar, Willeke van Gurp en Peter Vogelaar) weer heel erg bedankt voor jullie inzet!!
We hopen iedereen in oktober weer te zien met de start van het nieuwe seizoen.
Namens Kids Club Stad,
Margreet van Seters

Hierna mogen we dan eindelijk de gymzaal in. Voor het  James Bond spel begint, maken we eerst nog een groepsfoto.