Hervormde gemeente
Stad aan 't Haringvliet
Copyright  www.hervormdstad.nl  - Diepenhorst
TOP
Kidsclub info

Kids Club Stad

We starten al weer aan onze laatste maand van dit seizoen. En op 7 maart knutselen we kikkers. Dat is nog geen simpel werkje, maar we doen het dit keer met zijn allen. Ik heb een hele middag geoefend met filmpjes van Youtube en dus kan ik het ’s avonds de kinderen stap voor stap voordoen. De kikkers worden gevouwen van papier, we hebben mooi gekleurde vouwblaadjes en als alle stappen goed worden gedaan komt daar een kikker uit die je echt een sprongetje kunt laten maken.  

We blijven nog even lekker knutselen want op de 14e heeft Willeke een leuk sokken-konijn voorbereid. Alle kinderen krijgen een sok, deze wordt gevuld met rijst. Met een touwtje wordt er een scheiding aangebracht tussen zijn kopje en zijn buikje. Er kan zelfs nog een staartje gemaakt worden. En vervolgens wordt de bovenkant van de sok een stuk afgeknipt en worden hier de oren van gemaakt. Nu kunnen de kinderen de konijnen nog mooi versieren met stikkers en stiften zodat het konijn een gezichtje krijgt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik even niet precies meer weet waar het Bijbelverhaal de laatste weken over ging. En ik kon niet direct de thema’s terug vinden, dus deze weken even geen verslag van het Bijbelgedeelte.

Het thema van deze week ontbrak in de map, dus we improviseren vanavond. Het geliefde spel weerwolven heeft een mooie variant gekregen. Via JOP (Jong Protestant) ontvingen we een Bijbelse versie, namelijk het spel van David (de burgers) en Saul (de weerwolven) maar er zijn ook altijd nog bijzondere rollen, zo spelen in dit spel ook Jonathan, Michal,  Archimelech en een profeet een belangrijke rol. Omdat deze namen niet allemaal direct bekend zijn en omdat hun rol in te tijd van David te maken heeft met de rol die ze (nu) in het spel hebben liepen we het verhaal nog even door. Hierna zongen we wat liederen om vervolgens het spel echt te gaan spelen. Het is even wennen, maar vervolgens weer net zo leuk.

En dan is het al weer tijd voor de afsluiting. Op 28 mei worden alle kinderen (23 in totaal!!) om 15.15 in de Ark verwacht. Hier krijgen ze eerst lekker wat te drinken en te snoepen in de hal. Er zit namelijk een ‘verboden toegang’ bordje op de deur. Al snel wordt duidelijk waarom dat is. In de zaal is er een soort escaperoom voorbereid. Een escaperoom is een spel waarbij diverse puzzels opgelost moeten worden om uiteindelijk de code te ontdekken waardoor de deur weer open gaat. Nou het was een heel gepuzzel en de hele groep inclusief de leiding had er een behoorlijke kluif aan!

Maar uiteindelijk werd de oplossing tot gevonden en kwam het goede antwoord: ‘We gaan NU naar de Wok van Zeeland!’.  Dat vonden alle kinderen erg leuk. 

We stapten om 17.15 uur al binnen in het restaurant.  En hoewel ik het best spannend vond met zo’n grote groep (29 personen incl. leiding) in een restaurant te eten, ging het toch allemaal prima. Alle kinderen konden eten wat ze wilden en hoeveel ze maar wilden. Dus waar de één genoot van patat met een frikadel, nam de ander lekker drie keer een schaaltje roomijs met slagroom. En de leiding genoot van het wokken en sommige kinderen konden maar geen genoeg krijgen van de donuts. 

Natuurlijk namen we deze avond ook afscheid van onze vier grote meiden uit groep 8. Lyanne van der Linden, Anouk Vogelaar, Wendy Bakelaar en Amanda van Seters. Zij kregen allemaal, namens de twee kerken, het boek Kruistocht in spijkerbroek, een Bijbel-notitieboekje, een sleutelhanger met een mooie tekst en een kaart. 

En om 19.00 uur was iedereen weer uitgegeten. Ondertussen was het al wat drukker geworden in het restaurant, maar toen we met elkaar naar buiten liepen zagen we geen boze of heel opgeluchte gezichten. De kinderen hadden zich keurig gedragen.
Al met al een heel gezellige middag en avond en een mooie afsluiting van dit seizoen!

Namens Kids Club Stad,
Margreet van Seters